(23)

Awesomism!

ljudbok


Ur Dr. Harald Blombergs förord till boken:

"I mitt arbete som psykiatriker har jag under de senaste 20 Ären mött ett stort antal barn och ungdomar med diagnoser inom autismspektrum. Vad jag bl.a. lÀrt mig Àr att dessa barn och ungdomar försöker förmedla nÄgot viktigt om sig sjÀlv och den vÀrld vi lever i. De gör det pÄ ett sÀtt som kan verka obegripligt och bisarrt men som gÄr att förstÄ om man gör sig besvÀret att lyssna och försöka förstÄ dem.

Vad Àr det dÄ vi behöver förstÄ för att vi pÄ ett konstruktivt sÀtt ska kunna kommunicera med dessa barn och ungdomar? Suzy Miller ger mÄnga praktiska och vÀrdefulla tips och rÄd hur förÀldrar kan lÀra sig att hantera sina egna kÀnslor, sÄ att de inte förvÀrrar barnens symptom.

Forskning har visat att barn med autism ofta inte kan bryta ned mjölkprotein och gluten fullstÀndigt och att nedbrytningsprodukterna skadar hjÀrnan. MÄnga vetenskapliga studier visar att de flesta autistiska barn Àven har svÄrt att rensa ut tungmetaller. Sannolikt finns det mÄnga Àmnen i miljön som bidrar till att frekvensen av autism stÀndigt ökar.

Suzy Miller betonar att om vi vill minska de autistiska symptomen Àr avgiftning hos dessa barn lika viktigt som hur vi ser pÄ och förhÄller oss till dem. Jag vill varmt rekommendera Suzy Millers bok till alla förÀldrar som ser att deras barn har en större potential till utveckling och framsteg Àn den som skolmedicinen kan se."

Dr Harald Blomberg – privatpraktiserande lĂ€kare och psykiatriker


UpplÀsare: Eva Johansson
LĂ€ngd:

3.5

23 recensioner

Anna

2023-03-07

Inte vad jag vÀntade mig men blev positivt överraskad. Andlig/spirituell. Bra för förÀldrar och folk som har autister i sina liv, eller för autister sjÀlva för ökad förstÄelse.

Jenny

2021-01-10

Fascinerande beskrivningar om barn med autism som blir sedda och förstÄdda. Jag tycker boken gav mycket att tÀnka pÄ. Vissa delar var lite svÄrare för mig att förstÄ och ta till mig, med ÀndÄ, mycket intressant. Otroligt hemskt och fundersamt hur lÀkemedelsindustrin tycker sig veta allt och ha alla lösningar i ett litet piller? Det Àr ju givet att det Àr ekonomisk lönsamhet som i första hand Àr intresset bakom, en stor lönsamhet som Àr drivkraften. Det Àr intressant att höra att kosten tycks ha sÄ stor inverkan pÄ vÄrat mÄende och att mÀnniskor med autism kan mÄ sÄ mycket bÀttre genom att Àndra sin kosthÄllning. Det Àr lÀtt att tro att allt och alla ska vara normala och stöpta i samma form och nÀr nÄgon avviker frÄn det mönstret Àr det onormalt och ska Àndras pÄ sÄ att det passar in i det normala. SÄ som personer med autism som uppfattar sin omgivning annorlunda. I den hÀr boken fÄr autistiska personer vara i sin annorlundahet och blir sedda och lyssnade pÄ utan att bli dömda och genast ska Àndras pÄ för att passa in.

Lena

2020-11-06

Intressant. Inspirerande