(75)

Avgrund

ljudbok och e-bok


Den hyllade och prisbelönade eko-thrillern Annihilation Àr ett fenomen.

OmrÄde X har varit avskuret frÄn resten av kontinenten i Ärtionden. Naturen har Ätererövrat de sista resterna av mÀnsklig civilisation. Den första expeditionen ÄtervÀnde med rapporter om ett vackert Edenlikt landskap.

Den andra expeditionen slutade med massjÀlvmord. Den tredje expeditionen gick under i ett regn av kulor nÀr dess deltagare vÀnde sig mot varandra. Deltagarna i den elfte expeditionen ÄtervÀnde som skuggor av sina forna jag. Inom veckor var alla döda i cancer.

I Avgrund följer vi den tolfte expeditionen. Gruppen bestĂ„r av fyra kvinnor: en antropolog, en lantmĂ€tare, en psykolog – den faktiska ledaren – och vĂ„r berĂ€ttare, en biolog. Deras uppdrag Ă€r att kartlĂ€gga landskapet, att anteckna observationer av sin omgivning, av varandra, och över allt annat, att undvika att sjĂ€lva bli smittade av OmrĂ„de X.

Expeditionen anlÀnder redo för det ovÀntade, och OmrÄde X lever upp till sitt rykte. Deltagarna upptÀcker en enorm topografisk anomali och livsformer bortom all förstÄelse. Det Àr dock hemligheterna som de fört med sig över grÀnsen som till slut ska förÀndra allt.



2.9

75 recensioner

Micke

2022-07-18

Började spÀnnande men gÄr över till en flummig transportstrÀcka fram till en ganska mÀrklig upplösning.

Anders

2022-04-29

SpÀnningen stiger ju lÀngre man kommer in i den. Upplösningen Àr solklar.

Reggi

2022-03-29

Riktigt bra rysare! Kan starkt rekommendera att man lÀser den Àven om man har sÀtt filmen Annihilation.