(42)

Autogenesis

ljudbok och e-bok


Det Àr Är 2048, och Anders har precis börjat studera datavetenskap i Uppsala. DÀr trÀffar han Niklas, ett datageni som redan som 18-Äring började doktorera i artificiell intelligens.

Niklas har en hemlighet: han bedriver olaglig forskning pĂ„ en hemmabyggd neurosimulator, forskning med mĂ„let att skapa ett artificiellt medvetande – ett program som tĂ€nker och kĂ€nner som mĂ€nniskan gör. Anders dras snabbt in i projektet och de kallar programmet Leo. Ingen av dem anar Ă€nnu att deras program kommer att skaka samhĂ€llet och vĂ€rldspolitiken i dess grundvalar 


Autogenesis Àr första frIstÄende boken i trilogin BerÀttelsen om MÀnniskan.


UpplÀsare: Lars Winclair
LĂ€ngd:

3.7

42 recensioner

Daniel

2023-06-02

Intressant bok med frÄgor/debatt som Àr ajour med nutid. Intressanta perspektiv gÀllande medvetande och AI. Inget nytt för den som har detta intresse (som jag). Boken kliver in i en nÄgot mer krimliknande outfit efter (om jag minns rÀtt) ungefÀr 60%, till min besvikelse dÄ krim inte intresserar mig nÀmnvÀrt. Annars en rellativt lÀtt bok att hÀnga med i kan jag tycka. Mycket bra upplÀsare med lugn och behaglig röst som inte tröttar ut, tydligt tal och inte alltför överdrivet skÄdespel.

johan

2022-04-05

Grund Ideen var vÀldigt bra, men det blev för mycket filosofiskt ordbajseri pÄ slutet. Vilket fick mig att tappa intresset.

David

2021-08-29

FrĂ„gan Ă€r om jag ska orka lyssna klart pĂ„ denna... Intressant tema och det Ă€r stundvis en spĂ€nnande framtidsspaning men det Ă€r för det mesta bara lĂ„ngtrĂ„kig lyssning. Äldre personer i boken som borde vara födda pĂ„ 90-talet har namn som Ă€r typiska för dagens 40- och 50-talister. Enda kvinnan hittills (förutom en Madeleine som man fĂ„r höra talas om i en bisats) Ă€r statsministern. Övriga professorer, studenter, poliser, forskare Ă€r mĂ€n... UpplĂ€saren har en behaglig röst men missar mĂ„nga betoningar och blir entonig istĂ€llet...