(279)

Autism inifrån: Speglingar av ett autistiskt vi

ljudbok


Vad innebär det att vara autistisk? För många autister definieras det av att man är annorlunda. Men på vilket sätt?

I "Autism inifrån" är det autisterna själva som berättar. Texterna har skapats som ett resultat av en grupp autistiska vuxnas diskussioner, där man delat med sig av egna erfarenheter och synpunkter. Här är det autisternas upplevelser av omvärlden som får ta plats, istället för det utifrånperspektiv som de flesta av oss är vana vid att höra. Att problem uppstår i möten med icke-autistiska personer är kanske inte så konstigt, när man väl förstår hur det inre livet skiljer sig mellan de båda parterna.

Boken är skriven av autister och vänder sig till alla som vill få en djupare förståelse för autism och dess innebörd. Samarbetet i gruppen har skapat ett autistiskt "vi" - en gemenskap som nu kan spridas till andra autister som söker igenkänning, stolthet och inspiration.

Serena Hasselblad har studerat autism i femton år och varit ledare för projektet Autistiskt Initiativ. Dennis Hansson är litteraturvetare och journalist som även är utbildad inom foto. Tillsammans är de redaktörer för boken "Autism inifrån".


Uppläsare: Evamaria Oria
Längd:

4.0

279 recensioner

Anonym

2024-03-14

🙏🏼

Maja's

2024-02-13

jag har fått lära mig själv, hela processen. väntar sedan ett par år senare, på min add PTSD burnout och autism spectrum diagnos ställning. det skulle underlätta väsentligt, i vardagen och övriga tider. jag är kanske för gammal, antik och helt jävla bra. jag vill få bli godkänd, så ekonomiska medel, miljö och hälsa inifrån, bara kan få uppleva, en stund till på jorden. 🌞 Tack för en fin guldkant

Anonym

2024-01-30

jag tycker att boken även vänder sig till de som vill förstå mer om autism. Den har fått min pojkvän att förstå mig bättre.