(34)

Attentat!

ljudbok och e-bok


Vardagslunken i dansk politik avbryts plötsligt av en serie ovÀntade hÀndelser. Ett attentat mot utrikesministern, mitt inne i Christianborgs slott som rymmer det danska folketinget. Attentatet Àr vÀlplanerat, och iskallt utfört, mitt i den danska politiska maktens högsÀte. Trots gÀrningsmÀnnens minutiösa planerande misslyckas kuppen - och ministern överlever.

Dansk polis och sÀkerhetstjÀnst Àr genast pÄ plats för att utreda hÀndelsen men möts av kaos. De inser snart att attentatet inte var en engÄngsföreteelse. Vem som Àn ligger bakom detta dÄd har större mÄl i sikte, att destabilisera den danska regeringen och skapa ett katastroflÀge i Danmark. Ska polisen hinna stoppa attentatsmÀnnen innan de kan göra verklighet av sina planer och starta en hÀndelsekedja som kommer att förÀndra Danmark, och Europa, för alltid?

Poul-Henrik Trampe (1944-1982) var en dansk journalist och författare, som framförallt gjort sig kÀnd för att ha skrivit flera Àlskade kriminalromaner om polisen Kurt JÞrgensen.