(249)

Att vara vuxen med Aspergers syndrom

ljudbok


Vad innebÀr det egentligen att leva med Aspergers syndrom som vuxen mÀnniska i dagens samhÀlle?

I denna bok som pÄ ett personligt sÀtt skildrar livet som vuxen med Aspergers syndrom, utgÄr Paula Tilli frÄn sina egna erfarenheter och möten. Förutom att vÀnda sig till dig som har en diagnos inom autismspektret, Àr boken ocksÄ full av konkreta rÄd till professionella och arbetsgivare. Men det Àr ocksÄ en informativ och lÀrorik bok för den intresserade.

Paula Tilli föddes 1979 och Àr en svensk förelÀsare och författare. Hon Àr utbildad informatör. Förutom "Att vara vuxen med Aspergers syndrom" har hon Àven gett ut en tidigare bok i samma Àmne dÀr hon behandlar sin skolgÄng och uppvÀxt.

"Att vara vuxen med Aspergers syndrom Àr en bra bok. Paula skriver lÀttlÀst och flödande om sitt liv och sin vardag. Hon delar friskt med sig av privata tankar, av Äsikter och av undringar om livet. Hon anvÀnder sitt eget liv i syfte att jag som lÀsare ska förstÄ och förhÄlla mig bÄde till Paula och till andra med Aspergers syndrom. Det Àr stort att fÄ vara med om. Boken mynnar ut i ett antal rekommendationer för förÀldrar och boendestödjare som Àr bland det bÀsta jag trÀffat pÄ i mina mÄnga Är som psykolog i autismfÀltet."

Ur Förordet av Bo Hejlskov Elvén, leg. psykolog, författare och förelÀsare

"Boken har sin styrka i att den tydliggör hur omgivningens krav Àr det som mestadels ger energiförlust och stress och att detta kan undvikas genom kunskap om bemötande. InnehÄllet tillför kunskap och energi!"

Katharina Jacobsson, BTJ-hÀftet nr 3 2016


UpplÀsare: Elin Mohede
LĂ€ngd:

4.2

249 recensioner

Robbyn

2023-07-01

Personligt skriven och mycket intressant lÀsning för mig som psykolog. Skulle gÀrna gÄ pÄ en av författarens förelÀsningar.

nina

2023-04-08

VÀldigt bra. Jag som nyligen förstÄtt att jag har Aspergers har fÄtt vÀldigt mycket hjÀlp nÀr livet plötsligt Àndrades och det blev för mycket att hantera nÀr hjÀrnan vid diagnos kÀndes som en nyskakad snökula.

Carina

2023-03-19

Intressant bok o trots att jag inte har diagnosen sÄ kÀnde jag igen mig sjÀlv i vÀldigt mycket