(274)

Att ta ett liv : fallet Kaj Linna och Kalamarksmordet

ljudbok och e-bok


En aprilkvÀll 2004 sker ett brutalt rÄnmord pÄ en enslig gÄrd i den lilla byn Kalamark i Norrbotten. Polisens misstankar riktas snabbt mot 41-Ärige Kaj Linna, en försÀljare som tidigare gjort affÀrer med offren. Efter att Kaj Linna gripits pÄ flykt i Wales döms han mot sitt nekande till livstids fÀngelse.

Ett drygt Är efter domen fÄr kriminalreportern Stefan Lisinski genom ett tips upp ögonen för fallet. Ju fler stenar han lyfter pÄ, desto mÀrkligare verkar det hela. StÀmmer det verkligen att Kaj Linna har begÄtt mordet? Och om han Àr oskyldig, hur ska man dÄ kunna bevisa det?

'Att ta ett liv' Àr ett svindlande reportage i bÀsta true crime-anda. En berÀttelse om undermÄligt polisarbete, fartblinda Äklagare och hur en journalists envisa arbete bidrog till att en oskyldig man friades efter 13 Är bakom galler. I och med Kaj Linnas frikÀnnande vÀcks ocksÄ den verkligt brÀnnande frÄgan: Vem Àr den riktige mördaren?



4.2

274 recensioner

Ulrika

2023-08-20

Vilket jobb ni lagt ned...vilken tur att ni finns

Gunnel

2023-01-29

En envis kamp för rÀttvisa genom besvikelser hopp arbete arbete arbete arbete och till slut efter all förtvivlan RÀttvisa

Sara

2022-09-15

VĂ€ldigt intressant med mycket bra detaljer