(63)

Att omfamna ett vattenfall

ljudbok och e-bok


"En välskriven och händelserik berättelse." BTJ

June Mansfield drömmer om att bli skådespelerska men dansar med män mot betalning på en dansbana vid Times Square. Där möter hon den aspirerande författaren Henry Miller och de båda vet genast att de har något speciellt. Henry lämnar sin familj för June, och hon använder sina "sugar daddies" för att försörja honom. Men han skriver inte – förrän de flyttar till Paris och både June och Henry inleder en romans med Anaïs Nin.

Nästan hundra år senare anländer en kvinna till en liten ö i engelska kanalen och flyttar in hos en man hon knappt känner. Under en intensiv sommar reser hon runt mellan Guernsey, Berlin, London och Amsterdam i jakt på något, kanske kärlek, kanske närhet, eller bara någon som förstår henne.



3.4

63 recensioner

Joacim

2021-01-21

Det är ju en gripande livshistoria (Junes), som jag tycker är välberättad och får mig engagerad... men något saknas. Sidostoryn om författaren känns menlös och jag vill bläddra förbi.

Madde

2020-12-11

Fastnade inte men gillar storyn. Bara inte sättet den är skriven på antar jag.

Elsa

2020-10-16

Oerhört spännande och händelserik bok, både lättläst och tankeväckande om att vara kvinna både på 1920- och 2000-talet. Jag sträckläste och kunde inte lägga ner den. Svårt att tro att det är en debut. Rekommenderas!