(1)

Atom-Ragnar och snömannen

ljudbok


Det är äntligen juletid på landet där Kaspar bor med sin snälla morfar. I Atom-Ragnars handelsbod är det fullt av julpynt och ljuva dofter av pepparkaka, nejlikor och julskinka. Hetsigt informerar Atom-Ragnar om den skräckinjagande snömannen i Himalaya som härjar uppe på bergen. Morfar säger att den inte finns men Kaspar är inte lika säker.

I brevlådan väntar ett brev med olycksbådande besked. Morfars strikt religiösa syster Karin ska komma på besök. Väl på plats tar Karin kommandot och beordrar alltifrån storstädning till bodsbön. Men värst av allt är att hon förbjuder morfars älskade traditioner. Inget pimplande och framförallt inget drickande under julen. Det verkar inte som om hon någonsin kommer lämna dem så Kaspar och morfar måste snabbt smida en plan för att bli av med henne. Och kanske kan en skrämmande snöman komma till nytta när man vill driva någon ur byn.

Mikael Engström (1961–) är en svensk barnboksförfattare. Mellan 2008–2012 satt han som ledamot i Svenska barnboksakademin, och hans bok Kaspar i Nudådalen ligger till grund för SVT:s julkalender Kaspar i Nudådalen.