(451)

Atlantis

ljudbok och e-bok


Legenden berÀttar om hur vÀrldens mÀktigaste örike, Atlantis, drabbades av en fruktansvÀrd katastrof. Den vÀlbÀrgade befolkningens syndfulla leverne Ädrog sig gudarnas vrede och ön sjönk i havet, för evigt förpassat till myternas universum. Under nÀstan tvÄtusen Är har den ena halsbrytande teorin efter den andra presenterats om var Atlantis kan ha legat.

Vad myterna om Atlantis visar mer Ă€n nĂ„got annat Ă€r hur grĂ€nslös den mĂ€nskliga fantasin Ă€r. Ända sedan biblisk tid har, oftast helt uppdiktade historier, omvandlats frĂ„n sagor till myter och frĂ„n myter till legender.

I Atlantis och andra myter lÀgger Dick Harrison fram en rad historier som mÀnniskor Àlskat att berÀtta, men som sÀllan hÄller för en kÀllkritisk granskning. Det Àr en fascinerande skildring kantad av bibliska gestalter, kuriosakabinett, vampyrer, UFO:n och den beryktade Bermudatriangeln.

VÀrldens dramatiska historia Àr en bokserie dÀr Dick Harrison, med kunskap och berÀttarglÀdje, ger en fÀngslande inblick i historiens mest kÀnda perioder och personöden.


UpplÀsare: Per Juhlin
LĂ€ngd:

3.7

451 recensioner

Henric

2024-02-28

En drÄpligt rolig bok med mÄnga festliga situationer.

Emilie

2023-04-13

ÅÄÄÄh sÄ trÄkigt!

Therese

2023-03-22

Mycket intressant. Borde varit lÀngre. Bra upplÀsning.