(11)

Astrid & Amir

ljudbok och e-bok


Astrid ska börja trean och ser fram emot att trÀffa bÀstisen Maryam igen, de har inte setts pÄ hela sommaren. Men Maryam Àr olik sig. Hon har jÀttemycket smink och sÀger knappt ett ord pÄ vÀgen till skolan. VÀl dÀr överger hon Astrid för att vara med Elly istÀllet.

Höstterminen blir inte som Astrid trott. Platsen bredvid hennes stÄr tom. Tills det en dag börjar en ny kille i klassen. Han heter Amir och Àr vid första anblicken rÀtt pÄtrÀngande. Men det visar sig snart att han ocksÄ har spÀnnande sidor. NÀr han erbjuder Astrid att bli hans kompanjon i en nystartad spionverksamhet Àr det omöjligt att tacka nej. Nu gÀller det bara att hitta det perfekta spionobjektet.

Astrid och Amir Àr den andra boken i Charlotta Lannebos serie om den nu nioÄriga Astrids pÄhitt och vardag. Texten kompletteras av fina och roliga helsidesillustrationer av Maria Nilsson Thore.

"Kapitlen Àr korta och sprÄket rakt och rappt, passande för höglÀsning. De svartvita illustrationerna Àr helt i samklang med innehÄllet med trÀffsÀkert uttryck i mimik och kroppssprÄk. Astrid, alltid Astrid bjuder pÄ tankar, kÀnslor, livsglÀdje och humor i skön förening! Helhetsbetyg: 5." BTJ om Astrid, alltid Astrid


UpplÀsare: Vanna Rosenberg
LĂ€ngd:

4.1

11 recensioner

Nina

2021-04-24

jag skulle vilja sĂ€ga en sak: DEN HÄR BOKEN ÄR SUUUUUUPERBRA!!!!