(67)

Artighetsreglerna

ljudbok


NyÄrsafton 1937 i New York. PÄ en jazzbar i Greenwich Village lÀr Katey och hennes vÀninna Eve kÀnna den framgÄngsrike, vÀrldsvane och charmerande bankmannen Tinker Grey. Eve och Tinker tillhör överklassen och vet allt om de oskrivna reglerna i societeten, men för Katey Àr det en helt frÀmmande vÀrld. Hon arbetar som sekreterare, kommer frÄn mycket enkla förhÄllanden och har inga fina anor.

Trots sina olika bakgrunder blir de tre oskiljaktiga vÀnner. Men en tragisk olycka förÀndrar allt och snart Àr Katey indragen i ett komplicerat triangeldrama med de tvÄ mÀnniskor hon Àlskar mest av allt. Hon försöker att finna sig tillrÀtta i sin nya tillvaro men upptÀcker att under den polerade ytan frodas avundsjuka, svek, ÄtrÄ och hÀnsynslösa ambitioner.

Artighetsreglerna för tankarna till F. Scott Fitzgerald, Edith Wharton och Truman Capote. En fascinerande roman om en kvinna som genom sin intelligens och charm fÄr intrÀde i de fina salongerna, dÀr etikett och elegans Àr sjÀlvklarheter. En levande skildring av mellankrigstidens dekadenta New York, med vidlyftiga fester, exklusiva nattklubbar och jazz.


UpplÀsare: Mirja Turestedt
LĂ€ngd:

3.8

67 recensioner

Fredrik

2023-02-16

Towles har ett spÀnnande sprÄk och medryckande berÀttelser om intressanta karaktÀrer. Man liksom sjunker in i boken snabbt!

Gunilla

2023-02-01

Bitvis bra historia men alldeles för lÄng och för mycket prat i. Amerikaner fÄr betalt per ord, eller hur?

Annika

2022-12-19

Uppfriskande och intressant sprÄk