(822)

Artemis

ljudbok och e-bok


KAN HON RÄDDA CIVILISATIONEN PÅ MÅNEN?

MĂ„nstaden Artemis Ă€r paradiset i rymden – för rika turister och excentriska miljardĂ€rer, alltsĂ„.

För Jazz Àr det alger till frukost, ölsubstitut pÄ kvÀllen och en brits under marken. Till den dag hon erbjuds en oemotstÄndlig summa för att begÄ det perfekta brottet.

Men givetvis Ă€r inget sĂ„ enkelt som det framstĂ„r. Jazz upptĂ€cker snart att hon hamnat mitt i en konspiration för kontrollen av hela Artemis – och att hennes enda chans att överleva hĂ€nger pĂ„ en plan som Ă€r betydligt mer riskfylld Ă€n det brott hon lovat att utföra.

ARTEMIS Àr en fartfylld thriller i en framtidsvision som kÀnns lÀskigt realistisk. Med Andy Weirs omisskÀnnliga humor blir det ett actiondrama som Àr lika spÀnnande som underhÄllande.

”En av Ă„rets bĂ€sta sci-fi-romaner.” – Booklist

”Den hĂ€r romanen kommer att bli en hit!” – The Guardian

”ActionspĂ€ckad tekno-thriller av högsta klass.” – USA Today

”En pĂ„trĂ€ngande god bok 
 djupt och innerligt fĂ€ngslande.” – Vox

Ӏnnu en gĂ„ng utmĂ€rker sig Weir som en mĂ€stare pĂ„ detaljer.” – Space.com


UpplÀsare: Niklas Engdahl
LĂ€ngd:

3.8

822 recensioner

Jakob

2024-02-27

Bara ok

Simon

2024-01-21

Artemis av Andy Weir ** Kan innehĂ„lla spĂ„r av spoilers ** Sammanfattning: 7/10 Bra! Inte lika bra som fulltrĂ€ffen Hail Mary, men helt klart lĂ€s/lyssningsvĂ€rd. - Story: 8/10 SpĂ€nnande hela vĂ€gen i princip. LĂ€tt att hĂ€nga med. Kul med miljöombyte. - Hantverket: 7/10 Bra flyt, förutom ibland nĂ€r dialogerna kĂ€nns gammalmodiga pĂ„ grund av översĂ€ttningen. Weir Ă€r som alltid rolig och imponerande pĂ„lĂ€st pĂ„ det teknik och naturvetenskap. - KaraktĂ€rs- och miljöbeskrivningar: 7/10 Det saknas lite djup, det mĂ„ste erkĂ€nnas, man kĂ€nner inte direkt sympati med karaktĂ€rerna. Men det hade jag inte förvĂ€ntat mig av en scifi-komedi heller. Miljöerna Ă€r coola och en skönt avbrott frĂ„n allt det jordiska. - UpplĂ€sning: 10/10 Gillar Niklas Engdahl mycket och hĂ€r Ă€r han super, men hade kanske kunnat fĂ„ ett bĂ€ttre manus av översĂ€ttaren att jobba med. - ÖversĂ€ttning: 3/10 Tror humorn blir lite "lost in translation", ibland blir det nĂ€stan skĂ€mskudde. SĂ€rksilt i dialogerna. Önskar jag hade sjĂ€lvförtroendet att vĂ„ga testa den pĂ„ originalsprĂ„k bara för att jĂ€mföra. PĂ„ svenska blir dialogen ofta torr och sprĂ„ket tappar flyt. Ordet "handtralla" i stĂ€llet för "handjob" till exempel. KĂ€nns som att kastas in i en pilsnerfilm. Ett lite modernare sprĂ„k frĂ„n översĂ€ttaren hade gjort upplevelsen större. - simongonefishin@gmail.com

Jimmi

2024-01-17

Ganska bra