(248)

Arnulf

ljudbok och e-bok


Den unge vikingen Arnulf Ă€r vild som örnen och vargen – dĂ€rav hans namn. Han lĂ€ngtar efter att ge sig ut pĂ„ fĂ€rd och utföra stordĂ„d, men hans drömmar omkullkastas nĂ€r brodern Helges skepp Ă„tervĂ€nder till hembygden Egilsund utan stora delar av sin besĂ€ttning. I sorg och frustration gör sig Arnulf skyldig till bĂ„de missuppfattningar och grova brott, varpĂ„ han tvingas fly för sitt liv tillsammans med den norska trĂ€len Toke. I all hast lĂ€mnar han bĂ„de sin familj och den stora kĂ€rleken Frejdis och ger sig ut pĂ„ en minst sagt tumultartad plundringsfĂ€rd. Det blir en farlig och dramatisk resa, kantad av kungliga möten, blodiga strider och livsavgörande val.

Arnulf Àr en fasansfull och hisnande Àventyrsroman, tillika historiskt portrÀtt av Vikingatiden. En tid dÄ vÀnskap och slÀktband var av största vikt och dÄ överlevnad stÀndigt krÀvde hÄrd anstrÀngning.

Detta Àr första volymen i den kritikerrosade sagan om vikingen Arnulf.

S. C. Pedersen (1967-) Àr en dansk författare och musiker. Hon skriver historiska romaner om sÄvÀl vikingatiden som medeltiden. De fiktiva hÀndelserna och karaktÀrerna i serien om Arnulf bygger pÄ grundlig forskning och historisk fakta.


UpplÀsare: Magnus Schmitz
LĂ€ngd:

3.6

248 recensioner

Tomas

2024-03-25

Den tog sig men sprÄket behöver inte "lÄta gamla " bara för det Àr vikingatid

Thomas

2024-01-31

mycket bra

Björn

2023-09-19

Bra mycket hörvÀrd Tack