(79)

Andningsankaret

ljudbok


Vi tar ungefÀr 20-25 000 andetag per dag. Andningen Àr ett sÀtt att förena kropp och sinne. Den ska flyta behagfullt och Àr ett effektivt verktyg som gör att vi uppmÀrksammar nuet nÀr vÄra tankar irrar runt. Att andas medvetet nÀrvarande innebÀr att rikta uppmÀrksamheten helt och hÄllet pÄ andningen.

Observera och acceptera den som den Àr utan att försöka pÄverka eller kontrollera den. Det Àr inte enkelt att stanna kvar och följa andningen. Vi kommer om och om igen upptÀcka att vi har förlorat oss i tankar men sÄ fort vi upptÀcker att vi Àr i tankarna för vi oss tillbaka till uppmÀrksamheten pÄ andningen utan att klandra oss sjÀlva. Andningen Àr en central del av Mindfulness trÀningen och hjÀlper oss att hitta nÀrvaron i det som Àr och fokusera inÄt.

Detta Àr oftast den första övningen vi lÀr oss i mindfulness. Du kan göra den övningen nÀrhellst du vill under dagen. Och om du vill kan du göra denna under sju dagar för att sedan gÄ över pÄ nÀsta övning i serien.

Camilla Gyllensvan har arbetat beteendeförÀndring sedan 2005, hon har grundlÀggande psykoterapiutbildning steg 1 i KBT samt Àr Internationellt certifierad Mental Coach och NLP Trainer samt arbetar med att utbilda privatpersoner och organisationer i Kommunikation och Ledarskap. HÄller Internationella NLP program och utbildningar. Under det senaste decenniet har hon coachat hundratals klienter och anvÀnt mental trÀning, meditation och hypnos som komplement till coaching med goda resultat. Hon har skrivit flera böcker om personlig utveckling och gett ut flera ljudfiler

För mer info besök www.camillagyllensvan.se



3.8

79 recensioner

Eva

2022-05-30

En stund av lugn. LĂ€tta anvisningar och jag hoppas jag kommer ihĂ„g denna övning nĂ€r jag behöver den 😍