(2983)

Amerikansk jord

ljudbok och e-bok


Amerikansk jord Ă€r en bok du aldrig glömmer. En skrĂ€mmande aktuell och fullstĂ€ndigt uppslukande roman om en mor och en son pĂ„ flykt – frĂ„n Acapulco i Mexiko mot tryggheten i USA.

Nyss var ledaren för knarkkartellen Los Jardineros en omtyckt kund i Lydias bokhandel. Nu har han visat sitt rÀtta ansikte. Som hÀmnd för ett avslöjande reportage har hans mÀn dödat hennes journalistmake och ytterligare 15 familjemedlemmar. Endast Lydia och den ÄttaÄriga sonen Luca undkommer. De flyr, först pÄ mÄfÄ, sedan norrut. PÄ vÀgen möter de barmhÀrtighet och medmÀnsklighet men ocksÄ livshotande faror.

Amerikansk jord Àr en oavbrutet spÀnnande roman om hur lÄngt vi Àr villiga att gÄ för att rÀdda dem vi Àlskar.

”Jag kan inte minnas nĂ€r jag lĂ€ste nĂ„got sĂ„ andlöst spĂ€nnande, med sĂ„ mĂ„nga oförglömliga personer, skrivet med en sĂ„dan inlevelse och kĂ€rlek.”

Expressen

”Amerikansk jord Ă€r helt enkelt en briljant nervpĂ€rs, en modern Vredens druvor korsat med Inte utan min dotter. /
/ Det var lĂ€nge sedan jag lĂ€ste nĂ„got sĂ„ uppslukande.”

M-Magasin

"... en litterÀr koffeinkick. /.../ Otroligt gripande om flykt. VÀldigt, vÀldigt filmisk. GÄr inte att lÀgga ifrÄn sig. En vÀldigt bra bok! /.../ LÀs boken, ta del av debatten sedan!"

Jenny Lindh, TV 4 Nyhetsmorgon

”Amerikansk jord Ă€r boken som Ă€r smĂ„tt omöjlig att lĂ€gga ifrĂ„n dig medan du lĂ€ser och sedan omöjlig att glömma och sluta tĂ€nka pĂ„ nĂ€r den Ă€r slut. /
/ Det hĂ€r Ă€r lĂ€sning som Ă€r lĂ€skig, gripande och sjukt spĂ€nnande. Jag förvĂ€ntar mig att det blir en av Ă„rets stora boksnackisar.”

Blekinge LĂ€ns Tidningar

"Amerikansk jord blir pÄ samma gÄng en skrÀmmande inblick i det omÀnskliga lidande som knarket fÄr med sig men ocksÄ den gemenskap och generositet som mÀnniskor kan visa i utsatta situationer. En bladvÀndare och en roman som lever kvar i minnet."

Nerikes Allehanda

”Cummins berĂ€ttelse Ă€r otroligt spĂ€nnande och vĂ€lskriven.”

Karlstads Tidningen

”Amerikansk jord Ă€r den dĂ€r typen av bok dĂ€r man som lĂ€sare kommer pĂ„ sig med att inte ha andats pĂ„ 462 sidor. Den thrillerartade handlingen berĂ€ttas i ett rasande tempo. /
/ Amerikansk jord Ă€r en berĂ€ttelse om mod och medmĂ€nsklighet i flyktingleden och pĂ„ hĂ€rbĂ€rgena lĂ€ngs vĂ€gen, men ocksĂ„ om ett Mexico sönderslitet av droghandel och dominerat av korruption och kriminella nĂ€tverk.”

AlingsÄs Tidning


UpplÀsare: Mirja Turestedt
LĂ€ngd:

4.3

2983 recensioner

Susanne

2024-03-26

SpÀnnande och lÀrorik

Mirja

2024-02-26

SpÀnnande, gripande ,vÀlskriven berÀttelse om Mexikanska emigranters strapatsfyllda resa till USA.

Anonym

2024-02-17

Mycke bra