(4)

Amandas bok

ljudbok


Om kÀrlek och första sexet. Om lÀngtan och lust!

Äntligen finns den omĂ„ttligt populĂ€ra Amanda-serien som ljudbok! Serien av Katerina Janouch om tre tjejkompisars sexdebut blev snabbt en succĂ© nĂ€r den först kom ut, men har tidigare enbart funnits i bokform. Nu gör den comeback som ljud – efterlĂ€ngtad lyssning för alla med pirr i hjĂ€rtat... och pĂ„ andra stĂ€llen. I den första boken fĂ„r du lĂ€ra kĂ€nna Amanda, som Ă€r femton Ă„r och oskuld.

"Min sÄ kallade sexualitet kan vÀl sammanfattas med att den inte riktigt finns dÀr", konstaterar Amanda. NÄgot som stressar henne rejÀlt: Enligt lagen fÄr hon ju ha sex - om hon vill ... Och det vill hon. Men med vem?

Den dĂ€r debuten Ă€r ju för övrigt ett kapitel i sig. Av de vuxna fĂ„r hon inte veta nĂ„gonting, och om de försöker sĂ„ blir det bara fel. Med bĂ€sta vĂ€nnen Jonna vĂ„gar hon inte heller prata om alla detaljer. Om hur sex verkligen KÄNNS. Om kĂ„theten och klitoris och annat som inte Ă€r helt lĂ€tt att uttala.

Hos kÀnda kvinnliga författare hittar Amanda Àntligen det hon söker. Tre frisprÄkiga kvinnor som skriver om sex: Erica Jong, Suzanne Brögger och Kerstin Thorvall. Visserligen mest frÄn 70-talet, men det hÀr med snoppen och snippan har vÀl inte förÀndrats sedan dess? "Jag mÄste lÀra mig mer. LÀsa om Àkta kvinnor, som hittat nycklarna till sexets hemlighet. Om de nu gjort det. SjÀlv kommer jag nog förbli oskuld tills jag dör."

Eller? Den dĂ€r Axel, en gĂ„ng hennes bĂ€stis pĂ„ dagis och som sedan försvann – plötsligt Ă€r han tillbaka och börjar i hennes klass. Han har förĂ€ndrats. Blivit tuff och överspĂ€nd och hon gillar honom inte det minsta. Men sĂ„ intrĂ€ffar katastrofen. Amandas mamma bjuder hem Axel och hans mamma pĂ„ middag! Axel, den siste Amanda kan tĂ€nka sig att kyssa.

Men saker blir inte alltid som man tÀnkt.


UpplÀsare: Julia Bohman
LĂ€ngd: