(374)

Allt är bara bra tack

ljudbok


Under sitt äventyr i Paris träffar Lea den karismatiske bohemen Michel och kärlekshistorien är ett faktum - så även graviditeten. De flyttar till Sverige för att skapa ett gemensamt liv och till en början verkar allt falla på plats med Leas välartade Östermalmsfamilj och den nye svärsonen. Men när barnet kommit visar det sig snart att Michel inte är redo för papparollen. Han dricker whisky under dygnets alla timmar och fokuserar mer på sina egna konstnärsdrömmar än på sin roll som familjefar, och Lea lämnas ensam med allt ansvar. Allt hon ville var att bli älskad och ha en familj att gå söndagspromenader med. Hur kunde det gå så snett? Och hur ska hon reda ut det? Allt är bara bra, tack är en ständigt aktuell roman om drömmen om kärlek, tvåsamhet och om att bita ihop och hoppas på det bästa när livet tar oväntade vändningar.



4.0

374 recensioner

Nilla

2022-09-19

Känner verkligen med Leah och boken är skriven som en dokumentär. Man känner varje nyans och jag vill nästan ringa henne och säga att hon måste vara rädd om sig och inte låta sig utnyttjas.

Anna

2022-09-14

Jag kan tänka att en tycker att Leas och Micheles förhållande är överdrivet eller orealistiskt, men det påminner sjukt mycket om mig o h mitt ex. Hur han resonerar kring sig själv, och hur hon resonerar kring sitt ansvar över honom. Jag har varit där, jag har tänkt hennes tankar. Väldigt obehagligt. Skönt att det är ett ex.

Anna

2022-08-26

Välskriven, plågsamt realistiskt om hur lätt det är att försöka hålla ihop något som är bortom räddning.