(11)

Allt har sin tid

ljudbok och e-bok


ÖversĂ€ttaren Alva Dahl har hyllats för sina tolkningar av bland andra David Foster Wallace och Zadie Smith. Nu har hon skrivit novellen Allt har sin tid dĂ€r huvudpersonen Sabina möter sin förövare i ett helt nytt sammanhang. Tio Ă„r efter övergreppet dyker han upp i klassrummet, som elev i den kurs Sabina sjĂ€lv Ă€r lĂ€rare för. Hur reagerar man nĂ€r man plötsligt stĂ„r ansikte mot ansikte med sitt förflutna?

Allt har sin tid Àr en nÀrgÄngen berÀttelse om att göra upp med sitt förflutna, nÀr ingenting Àr utrett men alla tankar redan Àr sluttÀnkta.

Vad kÀnde jag för honom? Att han var ond. Huggen i strupen gjorde mig rÀdd att jag inte skulle lyckas ta mig hem pÄ cykeln, men jag var ocksÄ rÀdd pÄ nÄgon mer abstrakt nivÄ för att det nu var bevisat att han fortfarande fanns och gick runt pÄ jorden, och till och med i min stad dÀr jag trodde att det inte fanns en enda mÀnniska jag kÀnde hemifrÄn.

Det hÀr Àr en ljudnovell frÄn Novellix, inlÀst av författaren sjÀlv. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format - tryckt bok, e-bok och ljudbok. Du kan Àven prenumerera pÄ dem. LÀs mer pÄ novellix.se


UpplÀsare: Alva Dahl
LĂ€ngd: