(86)

Allt du behöver veta om Sveriges elförsörjning

ljudbok och e-bok


Utan elförsörjning blir det ingen tillväxt och ingen välfärd. Moderna samhällen är helt beroende av en fungerande och pålitlig energiproduktion. I Sverige har energipolitik varit en stridsfråga i många år. Trots goda förutsättningar rapporteras återkommande om elbrist. Hur är det möjligt?

Allt du behöver veta om Sveriges elförsörjning är en pedagogisk introduktion till svensk energipolitik. Boken beskriver:

▸ Utbyggnaden av den svenska energiförsörjningen under

1900-talet.

▸ Hur kärnkraften blev en så känslig politisk fråga.

▸ Avregleringen av elmarknaden och dess konsekvenser.

▸ Varför Sverige trots goda förutsättningar återkommande

har riskerat elbrist.

▸ Vindkraftens och solenergins styrkor och svagheter.

▸ Vad som behöver göras för att säkra framtidens energiförsörjning.


Uppläsare: Jan Blomgren
Längd:

4.1

86 recensioner

Stefan

2024-01-09

Intressant lärorik och skönt befriad från floskler. Tack!

Pappan

2023-12-16

Bra info.

Martin

2023-10-07

Ibland träffar man någon som bara tjatar på, samma sak åter igen. Då kanske man tänkte ”men skriv en bok” eftersom det blir lite tröttsamt att lyssna på. Jan gjorde det med en ganska enkel argumentation = vind och sol är skit, vi behöver kärnkraft. Om man sen byter ut 67 i Ulf Lundells 67 till 85 så har man också en ganska bra beskrivning över vad Jan har för tankar om området svensk energiutveckling, -85 var allt väldigt bra och sen är det pannkaka sen dess. Han kanske inte har fel, men han skulle kunna korta ner det till en rejäl insändare. Det finns bra fakta, men eftersom han i början också argumenterar för att det här är hans egna åsikter så vet jag inte riktigt vart gränsen fakta/Jans fakta går.