(61)

Alla mina 30 barn - en familjehemspappas dagbok

ljudbok


Thomas Ardenfors har, tillsammans med sin familj, varit jour- och familjehem i nÀstan 30 Är. För nÄgra Är sedan skrev han boken En extra plats i hjÀrtat, en bok som spritts över hela landet och anvÀnds i en mÀngd olika sammanhang.

En familjehemspappas dagbok Àr en fristÄende fortsÀttning pÄ En extra plats i hjÀrtat. Du kommer att kÀnna igen de varsamma beskrivningarna av mÀnniskoöden han möter tillsammans med sin familj. Men du kommer ocksÄ möta mÀngder av drÄpliga, rörande, jobbiga och vackra situationer som Àr en del av en jourhemspappas vardag.

Boken tar dig med i 52 kÀrnfulla kapitel som spÀnner över varje vecka under ett helt Är i en jourhemspappas liv. HÀr möter du bland annat beskrivningar av vardag, storhelger, skolavslutningar, sammanbrott, glÀdje, kaos, sorg, skratt och tÄrar.

Sannolikt har alla som bor i Sverige hört begreppet fosterhem , men det Àr försvinnande fÄ som vet vad uppdraget innebÀr i praktiken. Denna bok ger dig en unik inblick i vardagen för ett jour- och familjehem. Boken vÀnder sig till dig som vill förstÄ hur ett samhÀlle tar hand om de mest utsatta, vÄra barn. Den Àr till sÀrskild nytta för dig som direkt eller indirekt möter barn och ungdomar i din vardag, men inte minst till dig som vill veta mer om vad det innebÀr att vara jour- och familjehem.

Thomas Ardenfors Àr till vardags kommunpolitiker i Sollentuna, men hans och hustrun Sussis livspassion Àr att försöka göra livet lite bÀttre för barn som behöver en extra familj. Hans tidigare bok En extra plats i hjÀrtat (Libris) handlar om glÀdjen och utmaningen kring att vara ett familjehem.


UpplÀsare: Thomas Ardenfors
LĂ€ngd:

4.2

61 recensioner

shna_78

2023-02-11

Fina erfarenheter och insatser men berÀttelserna var lite blasé tyvÀrr och inte kÀndes sÄ vÀrst unika.

Gunnel

2023-02-03

För mycket upprepningar boken hade kunnat kortas Ätskilligt

Anna

2022-03-07

En viktigt bok med ett bra budskap. VÀldigt positiv och enkel boken igenom. Inte sÄ djup men allmÀn. Rekommenderar till dig som vill fÄ mer kÀnnedom och perspektiv om att vara familjehem. Rekommenderar.