(17)

All inclusive

e-bok


Författaren C.G:s karriĂ€r har gĂ„tt i stĂ„, han behöver ett jobb. Mot alla odds fĂ„r han ett erbjudande: Ă„k till en all inclusive-resort pĂ„ Guadeloupe. Skriv en roman som lockar mĂ€nniskor att Ă„ka dit: ”
 en myllrande, kalejdoskopisk kollektivroman
 En solstĂ€nkt gobelĂ€ng. Glimtar av allehanda liv, slöa och sköna, bruna och bleka, nyktra och onyktra, det solkiga och sublima om vartannat. Ett charterturismens prosaiska kvĂ€de
” Det Ă€r ett lockande uppdrag, men svĂ„rt, för en författare med skrivkramp. Och pĂ„ plats i Guadeloupe Ă€r distraktionerna mĂ„nga. ObegrĂ€nsat med alkohol, bara en sĂ„dan sak, sol, kvinnor... Omgiven av semestrande mĂ€nniskor och deras berĂ€ttelser börjar C.G. mĂ€rka att han inte alls kan styra vad för historia han ska skriva. Omgivningens sorg och lĂ€ngtan tar sig helt egna vĂ€gar, vanliga och ovanliga livsöden pockar pĂ„ uppmĂ€rksamhet. Och nĂ€r dödsfallen börjar komma inser C.G. att det Ă€r nĂ„gon annan som drar i trĂ„darna – han Ă€r snarare intrigens fĂ„nge. Tempot Ă€r högt och förvecklingarna mĂ„nga i Hans Gunnarssons övervĂ€ldigande kollektivroman. Med sedvanlig humor och svĂ€rta berĂ€ttar han om en vĂ€rld i miniatyr dĂ€r allt verkar vara tillĂ„tet, men dĂ€r efterrĂ€kningarna blir svĂ„ra.



3.2

17 recensioner

Eva

2023-07-12

FullstÀndigt ointressant innehÄll.

Thomas

2023-01-24

Första delen i en mycket lÀsvÀrd trilogi