(1008)

Alkemins eviga eld

ljudbok och e-bok


Den Äldrade gotlÀndske glaskonstnÀren Justus Hartman var en av de sista alkemisterna. Det som drev honom var inte tanken pÄ guld och rikedom, utan mystiken. HÄrt förbundna, som i en sekt, höll han sina lÀrlingar.

Nu vill nÄgon ta del av den innersta hemligheten innan Justus gÄr i graven och en tidig morgon blir han bortförd frÄn Visby lasarett. Hans brorson, kommissarie Tomas Hartman, söker efter sin farbror. Allt Àr sig likt i glashyttan fast fyrtio Är förflutit. Minnet av Angelika, en förlorad kÀrlek, fÄr Tomas att förlora fÀstet i sitt Àktenskap. Det finns saker han aldrig har kunnat berÀtta för sin fru. En skuld som tyngt honom i alla Är.

En man hittas död i en glaskista pÄ Kosta Boda Art Hotel. Kriminalinspektör Maria Wern inser snart att det finns en koppling mellan det spektakulÀra mordet och Justus försvinnande. Men hennes nye chef styr utredningen med jÀrnhand utan utrymme för intuition. NÄgot som visar sig vara ett katastrofalt misstag i jakten pÄ en mördare som fanatiskt följer alkemins principer.

Alkemins eviga eld Àr den tolfte delen i succéserien om kriminalinspektör Maria Wern.



4.1

1008 recensioner

Jan

2024-03-29

En bra polisroman som griper tag i en. KĂ€nns som det slutar med ondigt mycket mord.

Maria

2022-09-06

JÀtte bra och spÀnnande.

lisa

2022-05-18

SpÀnnande som till slutet