(121)

Alex och det magiska skottet

ljudbok och e-bok


Alex har nu kontrakt med Malmö FF, och hans dröm Ă€r att fĂ„ spela fotboll för Sverige. NĂ€r han fĂ„r Ă„ka till Bosön för att delta i en landslagsuttagning verkar drömmen slĂ„ in. Men dagarna innan han ska Ă„ka hĂ€nder nĂ„got med hans magiska tröja. En riktig katastrof. Vad ska hĂ€nda nu? Är allt över eller finns det fortfarande en chans att fĂ„ spela med de allra bĂ€sta?

Alex drömde om att fĂ„ spela viktiga matcher med sitt lag. Men han var inte bra nog, och blev aldrig uttagen. DĂ„ tog hans farmor fram en gammal fotbollströja, som enligt henne skulle vara magisk. Alex trodde inte pĂ„ henne, men nĂ€r han som avbytare fick hoppa in i en viktig match tog han Ă€ndĂ„ pĂ„ sig tröjan. Och plötsligt spelade han bĂ€ttre Ă€n nĂ„gonsin. Hade farmor rĂ€tt – var tröjan magisk?

Detta Ă€r tredje boken i serien om Alex och hans magiska fotbollströja. Det Ă€r massor av fotboll, matcher, vĂ€nskap och familjeliv. Och sĂ„ kanske lite magi 
 Ett mĂ„ste för fotbollsintresserade lĂ€sare i slukarĂ„ldern.

Böckerna om Alex Àr skrivna av Martin Palmqvist, författare och mattelÀrare. Han skriver ocksÄ böcker för vuxna, och dÄ ihop med sin partner Johanna. De har skrivit flera deckare tillsammans.

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.



4.7

121 recensioner

LeoâšœïžâšœïžđŸ§€đŸ§€âšœïžâšœïžđŸ§€đŸ§€

2023-01-18

Bra bok

Anonym

2022-07-12

God

simon

2022-06-29

SpÀnnande comeback glÀdje