(142)

Alex och den magiska matchen

ljudbok och e-bok


Alex spelar fotboll i BK Flagg och han Àr bra. Det beror pÄ den magiska tröjan, som han fÄtt av farmor. En dag ringer Malmö FF:s trÀnare för U15. De vill att Alex kommer och provspelar för dem. Men dagarna innan matchen försvinner tröjan! Hur ska det nu gÄ i matchen? Och var Àr hans tröja?

Alex drömde om att fĂ„ spela viktiga matcher med sitt lag. Men han var inte bra nog, och blev aldrig uttagen. DĂ„ tog hans farmor fram en gammal fotbollströja, som enligt henne skulle vara magisk. Alex trodde inte pĂ„ henne, men nĂ€r han som avbytare fick hoppa in i en viktig match tog han Ă€ndĂ„ pĂ„ sig tröjan. Och plötsligt spelade han bĂ€ttre Ă€n nĂ„gonsin. Hade farmor rĂ€tt – var tröjan magisk?

Detta Ă€r uppföljaren till boken Alex och den magiska fotbollströjan. Det Ă€r massor av fotboll, matcher, vĂ€nskap och familjeliv. Och sĂ„ kanske lite magi 


Böckerna om Alex Àr skrivna av Martin Palmqvist, författare och mattelÀrare. Han skriver ocksÄ böcker för vuxna, och dÄ ihop med sin partner Johanna. De har gett ut flera deckare tillsammans.

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.



4.5

142 recensioner

Liam

2023-01-09

SpÀnnande

Charlie

2022-09-27

Den var suverÀn! Jag Àlskar denna ljugbok den var mycket bra och den Hade mÄnga slangord! Bra jobbat

Anonym

2022-07-12

God