Aldrig mer sömnproblem – Praktisk handbok för SÖMN. ALLT som är värt att veta för att somna, sova gott och vakna utvilad.

Läs och lyssna gratis i 30 dagar

Aldrig mer sömnproblem – Praktisk handbok för SÖMN. ALLT som är värt att veta för att somna, sova gott och vakna utvilad.

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Aldrig mer sömnproblem – Praktisk handbok för SÖMN. ALLT som är värt att veta för att somna, sova gott och vakna utvilad.

Läs och lyssna gratis i 30 dagar

Luta dig tillbaka med Nextorys app och hitta din nästa historia bland hundratusentals ljudböcker och e-böcker.

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Aldrig mer sömnproblem – Praktisk handbok för SÖMN. ALLT som är värt att veta för att somna, sova gott och vakna utvilad.

3,2 6 betyg
4 h 54 min
Våra dagliga vanor har en enorm inverkan på kvaliteten på vår sömn. Tyvärr är det många som inte vet detta och kanske är du en av dom som slänger sig i säng (ofta från Tv:n, datorn eller mobilen) natt efter natt, du får sen svårt att somna, kanske vaknar på natten och har svårt att somna om eller kanske vaknar tidigt med otillräcklig sömn. Detta går dig på nerverna och är dåligt för hälsan.

På morgonen hasar du dig upp ur sängen, utan energi. Du kan knappt koncentrera dig på hela dagen, kanske somnar du framför tv:n på kvällen. Och sedan ligger du klarvaken i sängen igen på natten.

Om du

A. har svårt att somna

B. vaknar ofta på natten och har svårt att somna om

C. vaknar för tidigt på morgonen

D. känner dig trött när du vaknar

E. känner dig sömnig eller trött under dagtid

F. har svårt att koncentrera dig eller kämpar med humöret på grund av sömnbrist

har du troligen vissa dåliga vanor och kanske lite dåliga kunskaper om vad som, ofta med lätthet, kan ändras på. Men ingen oro nu!

Enstaka nätter med dålig sömn eller sömnlöshet drabbar ungefär hälften av vuxna någon gång i livet, men när det blir kroniskt, eller i vart fall ofta förekommande, är det dags att leta efter lösningar. Vi kan själva – med stöd av vetenskaplig forskning - ändra våra vanor, livsmönster, ritualer och även tankar när som helst och styra dem i rätt riktning.

Det är ju så att alla utan sömnproblem tar ofta sömnen för given. Sen plötsligt dyker problemen upp. Då kan tankarna fara iväg. Och ju mer du tänker på sömnen, ju hårdare du försöker sova, desto mindre sömn tenderar du att få.

När vi sover naturligt "somnar" vi. Vi försöker inte sova, eller tvingar oss själva att sova. Men när du väl är i den onda cirkeln att försöka sova och inte kunna, kan det vara riktigt tufft. Att inte kunna somna (snabbt) är frustrerande och tröttsamt. Även en natt med kort eller avbruten sömn kan göra att du känner dig trött och irriterad, så när det tar dig evigheter att somna natt efter natt, eller när du vaknar alltför tidigt, kan det snabbt slita ut dig. Som de flesta människor som inte kan somna, kanske du har provat många kortsiktiga lösningar, som lugnande medel och sömntabletter för att få dig att somna snabbt. Detta kan ha fungerat ett tag eller fram tills nu; men dessa snabba lösningar, visar ny forskning, kan vara direkt hälsovådliga.

Den goda nyheten är att även om du kanske har haft sömnproblem ett tag nu så kan allt förändras. Sömnforskningen har faktiskt kommit ganska långt och hittat effektiva lösningar.

Den här ljudboken kommer att servera dig med allt som är värt att veta om sömn och som går att hitta i dagsläget när det gäller vetenskapligt underbyggda, men även icke-vetenskapliga råd och tips, för att uppnå bättre sömn. Du kommer aldrig att kunna ta till dig och tillämpa alla råd och tips som ges, men du ska betänka att det kan i vissa fall räcka att du tar till dig och får nytta av ett enda tips för att få ordning på din sömn.

När du tagit del av innehållet i ljudboken så kommer du att

- sluta "försöka" att somna

- ha insikter i hur dina dagliga rutiner och sovmiljön ska vara för bästa möjliga sömn

- kunna vara avslappnad när du känner dig sömnig

- ha lärt dig att varva ner som förberedelse för en djup sömn

- kunna somna lättare och även somna om vid behov

- kunna vakna upp och känna dig utvilad och redo för dagen som ligger framför dig.

- kunna byta ut trötta griniga du, mot den gladare och lugnare "riktiga" du.

Förutom inlagda övningar inne i boken, avslutas boken med en avslappnings- och mantrameditation, som torde kunna få den mest svårsövde att somna in. I allt fall ger övningen en avslappning utöver det vanliga.

Aldrig mer sömnproblem – Praktisk handbok för SÖMN. ALLT som är värt att veta för att somna, sova gott och vakna utvilad. är tillgänglig som ljudbok.

  • Ljudbok

    Publicerad : 2022-11-24

    Språk: Svenska

    Förlag Ljudbok: Bokförlaget Upsaliensis AB

    ISBN Ljudbok: 9789189510548

Visa mer

Det här gillar andra med Nextory

Så bra att kunna lyssna på en bra bok när jag sitter i bilen eller på flyget eller tåget.

AnitaAnita

Lätt att läsa och bra att man kan ställa in bakgrundsfärg och teckenstorlek.

PeterPeter

Snabb och trevlig kundtjänst, bra utbud och snyggt användargränssnitt. Ständig utveckling av appen.

AnnaAnna
img

Hundratusentals historier väntar

Läs och lyssna hur mycket du vill. Du väljer själv när du vill byta eller avsluta ditt abonnemang.

image

Roligare än någonsin med böcker

Fler än 11 000 läsare har gett Nextory fem stjärnor i betyg på App Store och Google Play.

image

Bokutmana dig själv

Sätt upp egna läsmål och följ din egen bokstatistik med funktionerna Bokutmaningen och Läsdagboken.

visa
amex
master