(32)

Aktivt hopp

ljudbok


KlimatförĂ€ndringar, sinande olja, ekonomiska kollapser och massutrotning – ibland Ă€r det svĂ„rt att ens orka tĂ€nka pĂ„ vĂ„r tids sociala och ekologiska kriser. Aktivt hopp visar hur vi kan bli bĂ€ttre pĂ„ att möta stora utmaningar med mod, kreativitet och medkĂ€nsla. I boken vĂ€gleds vi genom en förvandlingsresa inspirerad av mytiska Ă€ventyr, modern psykologi, andlighet och holistisk vetenskap. PĂ„ vĂ€gen hittar vi de verktyg vi behöver för att hantera kriserna och spela vĂ„r roll i den stora omstĂ€llningen till ett hĂ„llbart samhĂ€lle.

Ekofilosofen och filosofie-doktorn Joanna Macy har kombinerat akademiska studier inom buddhism, generell systemteori och djupekologi med femtio Ärs aktivism, och blivit en respekterad röst inom freds-, rÀttvise- och miljörörelsen för sitt arbete med metoden The Work That Reconnects.

LÀkaren och coachen Chris Johnstone Àr specialist inom psykologi med inriktning mot resiliens, lyckoforskning och positiv förÀndring.


UpplÀsare: Maria Lyckow
LĂ€ngd:

4.1

32 recensioner

Åsa

2024-01-03

Inspirerande med mÄnga bra praktiska och utvecklande tips för den som oroas över klimatförÀndringarna och annat.

Marlene

2023-03-10

Hela skolvÀsendet borde bygga sin grund utefter vad denna bok vill lyfta, som en del av den stora och nödvÀndiga omstÀllningen. En bok, mycket kÀrleksfull och framförallt hoppfull, utan att blunda.

Josefin

2023-02-04

LÀs lÀs lÀs! Min andra gÄng. Ger hopp, bra övningar, kraft och en vÀg framÄt.