(197)

Aktivisterna i Kroklyckan

ljudbok och e-bok


Uppsagd frÄn sitt jobb pÄ bensinmacken Àr Lasse Bengtsson dömd till ett liv framför motorsporten pÄ teve. Men Lasses fru Eva börjar tröttna pÄ att se sin man lÄngsamt dra med sig deras gemensamma vardag ner i avgrunden. Eva bestÀmmer sig för att ge allt en sista chans och bjuder in Lasse till en myskvÀll, hittar en klimatdokumentÀr som verkar spÀnnande och innan hon vet ordet av har hon satt eld i baken pÄ honom.

Lasse bestÀmmer sig för att rÀdda planeten, men blir utmanad av bostadsrÀttsföreningens Àregiriga och pedantiska ordförande, den pensionerade studierektorn Olsson. Mitt i sin goda gÀrning tvingas Lasse dessutom brottas med en fru som vill förverkliga sig sjÀlv och en granne som Àr besatt av att kvÀva varje tillstymmelse till klimatarbete.

Under nÄgra omvÀlvande sommarveckor, i ett idylliskt bostadsomrÄde nÄgonstans i Sverige, stÀlls snart allt pÄ sin spets.

“Aktivisterna i Kroklyckan” Ă€r en hejdlöst rolig historia om en mans besatthet av att rĂ€dda planeten, och om de som gör allt för att stoppa honom. En bok för alla som gillar Fredrik Backman.


UpplÀsare: Fredde Granberg
LĂ€ngd:

3.1

197 recensioner

May

2024-01-30

Bra upplÀsare.

Anonym

2023-11-18

JÀttebra upplÀsare men boken i sig gav inte sÄ mycket.

Anna

2023-05-26

Helt okej. Inte min typ av bok kanske. Definitivt vibbar av Ove, och det var inget jag fann underhÄllande heller. Men gillar man surskalliga gubbar med fix idéer sÄ Àr denna toppen. Fredde Granberg Àr dock genialisk som upplÀsare.