(162)

Agent Sonya

ljudbok och e-bok


England, 1942. En elegant hemmafru och trebarnsmamma lÀmnar sitt hem för att ta sin sedvanliga cykeltur. Men istÀllet för att styra mot stadens butiker, susar hon genom Oxfordshires landsbygd för att samla in vetenskapliga hemligheter frÄn en av landets mest framstÄende kÀrnfysiker. Hemligheter som hon sedan vidarebefordrar till Sovjetunionens spionhögkvarter via en radiosÀndare som hon gömmer pÄ sitt utedass.

Kvinnan som den pittoreska, brittiska byn kĂ€nde som Mrs Burton – sinnebilden av en kĂ€rleksfull, brittisk hemmafru – var i verkligheten tysk judinna, hĂ€ngiven kommunist, överste i röda armĂ©n och en förstklassigt trĂ€nad spion. FrĂ„n att i Schweiz ha planerat ett mordförsök pĂ„ Hitler, till att ha spionerat pĂ„ japanerna i Manchuriet och hjĂ€lpt Sovjetunionen att bygga sitt första kĂ€rnvapen, genomförde Sonya nĂ„gra av de farligaste spionageoperationerna under 1900-talet. Hennes historia har aldrig berĂ€ttats – förrĂ€n nu.

Ben Macintyre Ă€r en av Storbritanniens mest erkĂ€nda historiker och författare till miljonsĂ€ljande titlar som En spion bland vĂ€nner, SAS och Spion och förrĂ€dare. I Agent Sonya berĂ€ttar han den sanna historien om vĂ€rldshistoriens frĂ€msta kvinnliga spion. Det Ă€r en fĂ€ngslande levnadsteckning över en kvinnas liv – ett liv som följde kommunismens uppgĂ„ng och fall, och som förĂ€ndrade historiens gĂ„ng.


UpplÀsare: Ludvig Josephson
LĂ€ngd:

3.7

162 recensioner

Pysse

2024-03-01

I lÀngsta laget för innehÄllet. Hans böcker Mincemeat och Colditz Àr betydligt mer underhÄllande.

Therese

2023-11-04

Intessant och lÀrorik berÀttelse om hur en mamma med nerver av stÄl jobbar som spion. Mycket bra upplÀsare !

kenta

2023-09-27

Mycket spÀnnande och intressant berÀttelse om en speciell kvinnas liv. VÀl berÀttat och vÀl vÀrd att lÀsa.