(661)

Adepten

ljudbok och e-bok


Nominerad till årets bästa deckardebut av Svenska Deckarakademin.

Adepten är första delen i en fängslande spänningsserie om en värld full av konst, antikviteter och farliga hemligheter.

När den förmögne Sten Hammar mördas på sitt gods tror man först att det handlar om ett rånmord. Polisen kallar in Majja Skog, en överbegåvad antikexpert från anrika Wallius Auktioner som är besatt av föremålens makt över oss. Som oborstad åttaåring blev hon Sten Hammars adept. Han förde henne in i antikviteternas värld och gjorde henne till en dubbelnatur som inte lämnar någon oberörd – hård på utsidan, men med ett sårigt inre. Kriminalinspektör Karin Klinga fascineras av den gåtfulla Majja som är som en blandning av champagne och hembränt. Vad är det för svärta och minnen hon bär på? Och vet hon mer om mordet än hon vill påskina?

"Det märks att Hélène Gullberg kan sin sak. Hon arbetat på Bukowskis och Stockholms Auktionsverk och är nu intendent på Kungliga Slottet... En strålande deckardebut är det och med nöje läser jag baksidestexten att detta är första delen i en serie. Det ska bli ett stort och sant nöje att få återse Karin och allra mest Majja."

- Nisse Scherman, DAST


Uppläsare: Angela Kovács
Längd:

4.0

661 recensioner

Sten

2024-04-10

Ganska ordinär förutom Pygmalion-temat som känns lite unket. Angela Kovacs läser kompetent men lite för trivialiserande.

Inger

2023-11-18

En fängslande kriminalroman, mycket bra med en "point of no return", skulle göra sig som film! Bra uppläst, engagerat.

Kristin

2023-11-07

Riktigt, riktigt bra lyssning ⭐️