(36)

A Clockwork Orange

ljudbok och e-bok


»Det hÀr Àr en bok som varje generation bör upptÀcka.« Time Out

»En av tidernas mest banbrytande och inflytelserika romaner - och en av de bÀsta.« Irvine Welsh

Det gör ont att ha en kropp - i alla fall om du rÄkar röra dig pÄ fel gata, pÄ fel sÀtt, i Anthony Burgess stÄlhÀttehÄrda A Clockwork Orange, romanen som myntade termen ultravÄld.

Burgess tar oss med pÄ en resa in i en mardrömslik framtid dÀr vÄldsbesatta gÀng styr över den nattliga staden. Han skrev boken efter att hans fru rÄnats och misshandlats i ett mörklagt London under andra vÀrldskriget. Vreden över hÀndelsen fick Burgess att reflektera över den mÀnskliga friheten. Hur fri kan mÀnniskan tillÄta sig att vara? Och vad Àr priset för en inskrÀnkning av friheten?

A Clockwork Orange blev en omedelbar klassiker nÀr den gavs ut 1962 och fick ett andra liv med Stanley Kubricks filmatisering 1971. Denna utgÄva presenterar boken i sin helhet, med det ursprungliga slutkapitlet frÄn den brittiska originalversionen.

I svensk översÀttning av Caj Lundgren.

ANTHONY BURGESS [1917-1993] var en engelsk författare och kritiker, född i Manchester. Burgess skrev en lÄng rad romaner, sÄvÀl som studier av författare som William Shakespeare och James Joyce. The Times har rankat Burgess som en av de frÀmsta brittiska författarna under efterkrigstiden.


UpplÀsare: Johan Svensson
LĂ€ngd:

3.9

36 recensioner

Pappa

2023-07-13

Fantastisk upplÀsare, mkt kunnig i gÀllande rassel!!!

Alva

2023-06-07

Intressant och spÀnnande