(9)

30 om dagen - en livsresa

e-bok


"Den 27 oktober 1996 föddes en liten kille, min son Louis, tre mÄnader för tidigt pÄ förlossningen i Skövde. Bara en dryg timma senare var Louis borta igen för att aldrig komma tillbaka. Han skrek nÀr han föddes, jag fick hÄlla om honom och han var varm, men han levde bara en kort sekund. Han lÀmnade ett hÄl i mitt hjÀrta och i min sjÀl som aldrig kommer att lÀka. Jag fick inte se honom vÀxa upp, ÀndÄ finns han alltid med mig."

I flera Är efter förlusten av den nyfödde sonen var panikÄngesten Johanna Toftbys stÀndiga följeslagare som behÀrskade hennes liv. Hennes kropp tog ocksÄ stryk och till slut orkade hon knappt gÄ runt kvarteret. Hon hade nu fÄtt tvÄ friska barn, men i jakten pÄ att bli den perfekta mamman förlorade hon sig sjÀlv och var sÄ rÀdd för allt som kunde hÀnda att hon knappt vÄgade leva.

VÀgen frÄn Ängesten till ett lyckligt liv började med ett lÀkarbesök och ett recept pÄ 30 om dagen. Inte 30 tabletter, utan 30 minuters motion

I 30 om dagen en livsresa skildrar Johannas förvandling till den starka kvinna hon Àr i dag. Hennes tiotusentals blogglÀsare kommer att kÀnna igen blandningen mellan personliga betraktelser som inte vÀjer för tillvarons mörka sidor och inspirerande recept och tips pÄ trÀning och stil. Hennes ledord Àr att inre och yttre vÀlmÄende hÀnger ihop, en filosofi som prÀglar bÄde bloggen och debutboken.

Detta Àr boken hon sjÀlv letade efter nÀr hon som bÀst behövde hjÀlp, stöd och goda rÄd, utan att finna den.

Om författaren

Johanna Toftby blev ensamma mamman med hela svenska folket 2008 och har sedan dess medverkat i en mÀngd olika tv-program och reportage. Hon har varit krönikör och bloggare i flera olika stora svenska medier som Amelia och Expressen. Nu Àr hon entreprenör och influencer pÄ heltid med en av Sveriges största livsstilsbloggar, johannatoftby.se, dÀr hon inspirerar ca 60 000 lÀsare varje vecka att leva och mÄ bÀttre.

Johanna Toftby Àr född 1973 och utbildad till frisör. Hon har tvÄ barn och ett i himlen och bor i Skövde. 30 om dagen Àr hennes första bok.