(139)

23

ljudbok och e-bok


»Du kommer inte kunna slita dig frÄn denna snabba, nervkittlande bok förrÀn sista sidan Àr lÀst.« The Globe and Mail

Allt har lett fram till detta.

Det Àr 23:e maj, lördagen innan Memorial day, och den lilla staden Promise Falls i delstaten New York befinner sig i ett akut krislÀge. Hundratals mÀnniskor har lagts in pÄ sjukhus med influensaliknande symptom och dussintals har dött. Utredningen leder snabbt fram till stadens vattensystem. Men frÄgan kvarstÄr, speciellt för privatdetektiven Cal Weaver: vem skulle vinna pÄ en massförgiftning av denna lilla stad?

Samtidigt stÀlls polisdetektiven Barry Duckworth inför ett annat problem. En student pÄ det lokala universitetet har dödats och han kÀnner igen mördarens metoder. De för tankarna tillbaka till det olösta mordet pÄ tvÄ andra kvinnor i staden. Plötsligt börjar kopplingen mellan den senaste mÄnadens bisarra hÀndelsers klarna Blodiga skyltdockor som hittats i Pariserhjulets vagn nummer 23, en kraftigt övertÀnd buss med nummer 23 dÀrbak, samma nummer som pÄ tröjan av en man som anklagats för övergrepp.

Siffran Àr helt klart kopplad till motivet för att skada invÄnarna i Promise Falls och sökandet efter sambandet kommer att föra Detektiv Duckworth nÀrmare döden Àn han nÄgonsin varit förut.

Linwood Barclay Àr bosatt i Kanada och arbetade som journalist innan han slog igenom som författare 2007. Sedan dess har han gett ut en lÄng rad prisbelönta spÀnningsromaner.

»Det finns inget mer tillfredsstÀllande Àn att fÄ börja pÄ en ny Linwood Barclay bok, och denna Àr vÀldigt efterlÀngtad.« Shari LaPena, författare till PÄ andra sidan vÀggen


UpplÀsare: Fredrik Beckmann
LĂ€ngd:

3.8

139 recensioner

Sandra

2023-08-21

intressant o ovÀntad upplösning pÄ serien

Ditte

2022-08-29

Superbra och spÀnnande bokserie, lite mÄnga personer att hÄlla reda pÄ men det som drar ner betyget för mig Àr upplÀsaren. Jag finner det otroligt irriterande att han lÀser exakt de skrivna orden och inte i talsprÄk.

Jennie

2022-08-16

Mycket spÀnning, man vill bara lÀsa mer!