(209)

1Q84 : första boken

ljudbok


April 1984. När Aomames taxi fastnar i Tokyos rusningstrafik ger chauffören henne rådet att kliva ur och följa en trappa ned från motorvägen. Hon gör som han säger, och i ett slag är hela hennes tillvaro förändrad. Snart inser hon att hon måste ha förflyttats till en annan verklighet till 1Q84 års värld.

Tengo drömmer om att lyckas som författare. I väntan på sitt genombrott får han ett märkligt uppdrag: att hjälpa en sjuttonårig flicka med att sammanställa ett manus till en litterär tävling. Han blir alltmer indragen i arbetet med romanen, och omständigheterna omkring dess innehåll och den unga författaren är minst sagt förbryllande.

1Q84. Första boken är inledningen på Haruki Murakamis kanske största litterära satsning någonsin. Den utmanar vår uppfattning om sanning och tid och vad som egentligen kan rymmas i en berättelse.



3.9

209 recensioner

papput

2022-07-24

Sakta och mycket stilfullt tar Murakami med läsaren in i en värld med trådar som väntar på att följas. Uppläsaren är dessutom fantastisk!

Olof

2021-08-10

Väldigt intressant bok, dess beskrivningar kan anses köttiga så om du har något emot det kanske du bör läsa en annan bok, jag tyckte däremot att den var värd den långa läsetiden.

Vic

2021-04-25

Händelselös och tråkig tyvärr.