(4)

1977

ljudbok och e-bok


Andra boken i den hyllade Yorkshire-kvartetten

»David Peace romaner Àr starka, obehagliga skildringar av samhÀllets skuggsidor, berÀttade med ett driv och en stilistisk elegans som slÄr det mesta i deckargenren.« Yukiko Duke, Tidningen Vi

»HÀr gives ingen nÄd. En nattsvart djupdykning i ofattbar, mÀnsklig ondska. Att boken bygger pÄ verkliga hÀndelser gör den inte precis mindre skakande.« Ingalill Mosander, Aftonbladet

Leeds. Söndagen den 29 maj 1977. Det hÀnder igen.

Det Àr försommar, och hela stan Àr förvÀntansfull inför silverjubileet av drottning Elisabeths regeringstid. Men kriminalinspektör Bob Fraser och Jack Whitehead, som Àr reporter pÄ The Post, har annat att tÀnka pÄ. NÄgon rör sig pÄ stadens gator, nÄgon som dödar och lemlÀstar prostituerade kvinnor. Mördaren fÄr snabbt smeknamnet »Yorkshire Ripper«, och bÄde Fraser och Whitehead arbetar oförtröttligt - var och en pÄ sitt hÄll - med att försöka fÄ tag pÄ honom.

Efterforskningarna kompliceras samtidigt av att de bÀgge mÀnnen sjÀlva Àr involverade i förhÄllanden med prostituerade.

I takt med att sommaren fortskrider accelererar antalet mord - och Fraser och Whitehead misstÀnker att mer Àn en mördare kan vara i farten.

I översÀttning av Rebecca Alsberg.

DAVID PEACE [f. 1967] vÀxte upp i Yorkshire pÄ sjuttiotalet. 1977 Àr den andra boken i den kvartett kriminalromaner som fÄtt det samlande namnet »Yorkshire-kvartetten« [»Red Riding Quartet«].


UpplÀsare: Harald Leander
LĂ€ngd: