(1398)

1968

ljudbok och e-bok


1968 Àr ett av 1900-talets mest mytomspunna Ärtal. Protesterna mot Vietnamkriget i bÄde USA och VÀsteuropa skapade en vÀnstervÄg som prÀglade bÄde politiken och kulturen.

Unge Eric Letang Àr fÀrdigutbildad jurist och brinnande aktiv i politiken. Som ung notarie pÄ den beryktade advokatfirman Henning Sjöstrand tvingas han gÄng pÄ gÄng ta stÀllning till hur juridiken kan anvÀndas till bÄde gott och ont. Hans första stora mÄl för honom ut i Europa den heta sommar nÀr de röda fanorna dominerar gatorna i Paris och nÀr socialism med mÀnskligt ansikte gÄr under i Prag.

Och den vÀnsterradikala vÄgen kommer att Àn mer splittra familjen Lauritzen mellan de yngre som anser att det Àr rÀtt att göra uppror och de Àldre som vidhÄller att ÀganderÀtten stÄr över allt annat.

1968 Àr den sjunde delen i romanserien Det stora Ärhundradet.


UpplÀsare: Tomas Bolme
LĂ€ngd:

3.7

1398 recensioner

Anonym

2024-01-31

lite för seg Ä lite för mycket politik - jag gillade handlingen Ä upplÀgget men det blev till slut ett Ànda lÄngt Àltande av politik

Jan

2023-12-09

En mycket bra roman fylld med historiska fakta frÄn 1968 som jag sjÀlv minns frÄn min ungdom. Men mitt i detta har författaren vÀvt in en mycket bra fiktiv roman.

Marcus

2023-11-07

Det som började sÄ bra med första boken finns inte lÀngre kvar..HÀr ser vi vÀl mycket politiskt mÀssande och sjÀlva romanen hamnar i skymundan. Guillou gestaltar ocksÄ ytterligheter i Äsiktsbildningen som om det vore mainstream.