(68)

100K

ljudbok och e-bok


Med Mizeria skrev Melody Farshin in nĂ„got nytt i ungdomslitteraturen – en förortsskildring med klockrent gehör och starkt inifrĂ„nperspektiv. MĂ„nga lĂ€sare vittnade om att det var första gĂ„ngen de kĂ€nde igen sig i en bok. SĂ„vĂ€l Mizeria som uppföljaren Lowkey blev Ă€lskad och hyllad av bĂ„de lĂ€sare som kritiker, och Mizeria spelades Ă€ven som pjĂ€s pĂ„ Stadsteatern.

Med uppföljaren Lowkey kallades hon ”en svensk Elena Ferrante.” 100k Ă€r den hett efterlĂ€ngtade avslutande delen i trilogin. Förutom tvillingarna Aicha och Ali och deras familj och nĂ€rmaste vĂ€nner fĂ„r vi hĂ€r Ă€ven lĂ€ra kĂ€nna den unga Dollar, en retad spelnörd som gĂ„r emot sitt samvete för social status och 100k.

Melody Farshin kliver rakt in i en av samtidens mest brÀnnande frÄgor, men aldrig utan humor och igenkÀnning.


UpplÀsare: Melody Farshin
LĂ€ngd:

4.6

68 recensioner

Anna

2023-05-31

Helt underbara! InlĂ€sning, storyn, allt! Vilken pĂ€rla!!! ❀❀❀

Marko

2022-10-21

En vÀl genomarbetad trilogi avslutas med blicken över det intrÀffade, genom ögonen pÄ skytten - Dollar. Varför gjorde han det han gjorde? Det blir aldrig fiktivt, utan berÀttelsen behÄlls genuin över hela serien. KÀnner verkligen med de berörda - samtliga - för de finns dÀr ute Àven i den verkliga vÀrlden. Tack för dina böcker, Melody!